Historie

Locatie: Dorpstraat 1955


Locatie: Hoofdstraat 1975


Locatie: Hoofdstraat (1
-4-1996  /  1-4-2011)

Terug naar zijn roots. Zo zou je de vestiging van Tweewielerservice Wil van Laarhoven in het pand aan de Hoofdstraat 18d (naast het Kruidvat het pad in) kunnen noemen.

In 1975 stopte de vader van Wil van Laarhoven op ongeveer dezelfde plek met zijn bromfiets- en fietsenzaak. In een rap tempo werd hierop de oude bebouwing afgebroken en onderging het centrum van Best een metamorfose.


"Mijn vader had zijn bromfiets- en fietsenzaak op de plaats waar nu de platen- en cdzaak van Music Store zit", vertelt Wil van Laarhoven in zijn efficiënt ingerichte zaak achter het Kruidvat. "Ik krijg nu nog regelmatig mensen over de vloer die zich dat nog kunnen herinneren of die zelfs bij mijn vader nog een fiets of bromfiets hebben gekocht. Ze vragen dan: 'Ben jij een zoon van Toon van Laarhoven'. En dat moet ik dan beamen."

Ook in dit geval valt de appel dus niet ver van de boom, vooral als men bedenkt dat Wil van Laarhoven eigenlijk zijn hele werkzame leven in de tweewielerbranche heeft gewerkt. "Ik heb altijd voor een groothandel in tweewielers gewerkt", vertelt Van Laarhoven. "Ik heb vanaf 1975 ervaring in de fietsenbranche en de onderdelen ervan. Omdat ik zonder werk kwam te zitten, ben ik thuis in april 1996 een tweewielerservice gestart. Als snel liep dat naar mijn zin en wilde ik het anders aan gaan pakken. Op zoek naar een geschikte ruimte kwam ik hier in de Hoofdstraat terecht. En het is dan extra leuk als het nog bijna op je geboortegrond is ook."

Vierde generatie

Met ingang van 1 augustus 2009 is mijn zoon Robert mee in de zaak gekomen. Hij is de vierde generatie. Robert was al van jongs af aan in de zaak te vinden. Op zaterdag, in de vakanties en op andere momenten dat hij vrij was.

Locatie: Oirschotseweg (1-4-2011)

Onlangs zijn we gestart op een nieuwe locatie. Deze winkel is beter zichtbaar en overzichterlijker voor iedereen.
Betere bereikbaarheid en genoeg parkeer mogelijkheden.
Augustus 2019

Robert 10 jaar werkzaam bij Tweewielerservice van Laarhoven 
met veel plezier en passie voor de fiets!

 

April 2021

Tweewielerservice van Laarhoven in Best bestaat in April 2021, 25 jaar!. Helaas geen feest vanwege corona, maar wel gevierd!
Wij kijken alsnog vol trots terug op de afgelopen jaren.

Geschiedenis van Spatbordstickers van Van Laarhoven:
Opa 1955 - Dorpstraat C210
Opa 1975 - Hoofdstraat 21
Wil 1996 - Hoofdstraat 18d
Wil & Robert - 2019 Oirschotseweg 7b


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering

Buienradar

Whatsapp

Whatsapp ons