1 April 2021 ons 25-jarig jubileum: geen viering, maar wel feest!

Tweewielerservice van Laarhoven in Best bestaat in April maand 25 jaar. Helaas is het feest vanwege corona uitgesteld, maar de twee eigenaren Wil en Robert van Laarhoven kijken alsnog vol trots terug op hun samenwerking van de afgelopen jaren.


1 April 2021 ons 25-jarig jubileum: geen viering, maar wel feest!


Wil van Laarhoven trad in de voetsporen van zijn opa en vader toen hij zijn tweewielerzaak oprichtte. Zij zaten namelijk ook in de (brom)fietsenbranche en hadden een eigen bedrijf. Voor Wil is het daarom nooit onbekend terrein geweest. Al van jongs af aan deelt hij de interesse voor tweewielers met zijn familie, wat erin resulteerde dat Wil eigenlijk vrijwel zijn hele leven met dit beroep in aanraking is geweest.
Toen hij zonder werk kwam te zitten, besloot Wil om een eigen opknapservice voor tweewielers te beginnen vanuit huis en even later breidde hij dit uit tot het bedrijf dat nu al 25 jaar bekend staat als Tweewielerservice van Laarhoven.

De winkel begon als een eenmanszaak, maar in augustus 2009 kwam hier verandering in. Wil’s zoon Robert sloot zich, na jarenlang in de weekenden mee te hebben geholpen, volledig aan bij het bedrijf. Wil stelde hem namelijk voor om een jaar mee te komen werken. Dit leidde tot jaren van samenwerking, aangezien Robert nooit meer is gestopt. Dit bevestigt dat het beroep hem net zo bevalt als de drie generaties voor hem.

Exclusieve merken
Tweewielerservice van Laarhoven is een echt familiebedrijf. Volgens Wil zorgen de vriendelijkheid, betrouwbaarheid en service ervoor dat klanten graag langskomen. Robert voegt hieraan toe dat er een gemoedelijke en dorpse sfeer hangt, waardoor het persoonlijk en gezellig blijft. In de winkel worden verschillende soorten fietsen en onderdelen verkocht en men kan er terecht voor onderhoud en reparatie.

“Wij onderscheiden ons vooral met de exclusieve merken die we in de winkel hebben staan,” legt Wil uit. Zo verkopen vader en zoon fietsen van het Franse merk Moustache, dat high end E-bikes aanbiedt. Deze zijn maar bij enkele Nederlandse dealers te vinden. De merken Conway en Victoria hebben een uitgebreid programma en zijn als het ware familie van elkaar. Ze komen namelijk vanuit dezelfde Duitse leverancier.

Ook Velo de Ville en Azor zitten in het assortiment. Deze tweewielers kunnen samengesteld worden op basis van persoonlijke wensen en sluiten daarom volledig aan op de eisen van de klant. BSP is een Nederlands merk dat E-bikes en reguliere fietsen produceert die, dankzij de voordragers, erg geschikt zijn voor transport. Tenslotte wordt een van de grootste merken ter wereld, Merida, in de winkel verkocht. Hier vallen zowel E-bikes als racefietsen en mountainbikes onder.

Even anders
Dat het 25-jarige jubileum nu niet groots gevierd kan worden, vinden Wil en Robert jammer. Op het moment is het niet verstandig om veel aanloop te creëren, dus een feest zit er even niet in. Daarnaast zijn leuke acties, vanwege de lage hoeveelheid levering vanuit fabrikanten, ook niet mogelijk. “Dat hadden we graag anders gezien. Ons 20-jarig jubileum was namelijk erg feestelijk. Dat wilden we dit jaar hetzelfde doen.” Toch blijven Wil en Robert positief. Ze zijn zich ervan bewust dat ze de viering moeten verzetten, maar Wil oppert hierbij al een alternatief. “Wanneer mogelijk, kunnen we het wellicht in het voorjaar van 2022 inhalen, tijdens het 26-jarige bestaan van de winkel.”

Tot die tijd houden de eigenaren het feest voor zichzelf. Dat is overigens geen enkel probleem, want de mannen genieten van alles wat ze doen. Zo vertelt Robert dat de afwisseling het werk zo leuk maakt. “Omdat we beide eigenaar zijn, houden we ons allebei bezig met zowel de inkoop als verkoop en daarnaast zijn we veel in contact met de klanten.” Wil voegt hier nog aan toe: “De ene dag sta je met vieze handen en de andere dag spreek je met een fietsliefhebber. Het varieert enorm.”

Daarnaast komt het goed uit dat de mannen graag samenwerken. “Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en dat vult elkaar goed aan. De samenwerking verloopt daardoor prima,” aldus Robert.

De komende 25 jaar
Aangezien Wil 64 jaar is, zal hij over drie jaar met pensioen gaan. Hij geeft echter aan dat hij heus niet van het ene op het andere moment zal stoppen. Hij belooft daarom ook om geregeld bij te blijven springen. Toch is het vanaf dan de bedoeling dat Robert het bedrijf volledig op zich zal nemen, terwijl hij op zoek gaat naar nieuw personeel. “We kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar wie weet zullen er ooit opnieuw familieleden bij het bedrijf aansluiten.”

Het doel van de twee eigenaren is het goed vooruit helpen van de klanten, zodat zij met de juiste fiets naar buiten stappen. Daarnaast geeft Wil aan dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat je zelf op een tevreden manier werkt. “Dat zorgt ervoor dat je lekker door blijft gaan. Die motivatie en interesse zit er bij ons wel in. Het bedrijf is echt een onderdeel van ons leven geworden.”Bron: Regio krant Thuis in Best
thuisin.online


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

ADR Fietstest.nl

Een dikke 8 voor de Moustache Lundi 27.1

Gebruik een 2e slot!

Het openbreken van twee sloten met een aparte cilinder kost een fietsendief te veel tijd. Hierdoor zullen fietsendieven uw fiets eerder laten staan dan een fiets zonder tweede slot.

Verander van pomp🚲🌿

Er lijkt geen einde te komen aan de stijgende brandstofprijzen.. Tijd om te veranderen van pomp!🚲💯

Fietsendrager Azura Led

Opzoek naar een fietsendrager voor op uw auto? Want hoe mooi is het om je fiets mee te nemen achterop de auto en middagje te fietsen op de Veluwe of het heuvelige zuiden van Limburg?

Een platte band.. Maak een eind aan een lange reparatie!

Gebruik nu een Gaadi binnenband. Want deze niet gesloten binnenband kan zonder dat het wiel losgemaakt moet worden, gewisseld worden.

Waardebon

Bij ons verkrijgbaar de waardebon. Ook leuk als kado tip natuurlijk!!

Urban Iki het nieuwe hippe fietsstoeltje!

Urban Iki brengt graag een beetje Iki in je leven! Iki is onderdeel van de Japanse cultuur En omdat onze roots in Japan liggen, is het deel van ons merk en onze Urban Iki producten. Iki laat zich moeilijk beschrijven, maar je voelt en beleeft het als je het ziet. Ah dat is Iki! Mooi in alledaagse dingen is een deel van de Iki gevoel. Daarom alle aandacht voor het ontwerp. Niet het ingewikkelde en verheven design, maar wel het verfijnde, eerlijke, originele en zeker ook functionele. Samen met Nederlandse ontwerpers creŽerden we Urban Iki. En om ervoor te zorgen dat iedereen een beetje Iki in het leven kan hebben, gebruiken we nuchtere slimheid om onze producten betaalbaar te houden.

Volg ons ook op Instagram!

En blijf op de hoogte van de nieuwste fiets trends!

Volg ons op facebook!

Tweewielerservice van Laarhoven†is op facebook te vinden!

Met de BOVAG Leasefiets fris en fit naar je werk!

Zoín 40% van het woon-werkverkeer in Nederland is minder dan 15 kilometer. Toch houdt iets ons tegen om deze korte afstanden te gaan fietsen. Met een BOVAG Leasefiets ga je er op vooruit!

Fiets leasen?? Leasefiets.nl of Cyclelease

Sinds 1 januari 2020 is de nieuwe bijtellingsregeling voor zakelijk gebruik van een fiets van toepassing. Als werknemer betaal je 7% bijtelling, zo rij je al voor een paar euro bijtelling per maand een mooie e-bike!

Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering

Buienradar

Whatsapp

Whatsapp ons