1 April 2021 ons 25-jarig jubileum: geen viering, maar wel feest!

Tweewielerservice van Laarhoven in Best bestaat in April maand 25 jaar. Helaas is het feest vanwege corona uitgesteld, maar de twee eigenaren Wil en Robert van Laarhoven kijken alsnog vol trots terug op hun samenwerking van de afgelopen jaren.


1 April 2021 ons 25-jarig jubileum: geen viering, maar wel feest!


Wil van Laarhoven trad in de voetsporen van zijn opa en vader toen hij zijn tweewielerzaak oprichtte. Zij zaten namelijk ook in de (brom)fietsenbranche en hadden een eigen bedrijf. Voor Wil is het daarom nooit onbekend terrein geweest. Al van jongs af aan deelt hij de interesse voor tweewielers met zijn familie, wat erin resulteerde dat Wil eigenlijk vrijwel zijn hele leven met dit beroep in aanraking is geweest.
Toen hij zonder werk kwam te zitten, besloot Wil om een eigen opknapservice voor tweewielers te beginnen vanuit huis en even later breidde hij dit uit tot het bedrijf dat nu al 25 jaar bekend staat als Tweewielerservice van Laarhoven.

De winkel begon als een eenmanszaak, maar in augustus 2009 kwam hier verandering in. Wil’s zoon Robert sloot zich, na jarenlang in de weekenden mee te hebben geholpen, volledig aan bij het bedrijf. Wil stelde hem namelijk voor om een jaar mee te komen werken. Dit leidde tot jaren van samenwerking, aangezien Robert nooit meer is gestopt. Dit bevestigt dat het beroep hem net zo bevalt als de drie generaties voor hem.

Exclusieve merken
Tweewielerservice van Laarhoven is een echt familiebedrijf. Volgens Wil zorgen de vriendelijkheid, betrouwbaarheid en service ervoor dat klanten graag langskomen. Robert voegt hieraan toe dat er een gemoedelijke en dorpse sfeer hangt, waardoor het persoonlijk en gezellig blijft. In de winkel worden verschillende soorten fietsen en onderdelen verkocht en men kan er terecht voor onderhoud en reparatie.

“Wij onderscheiden ons vooral met de exclusieve merken die we in de winkel hebben staan,” legt Wil uit. Zo verkopen vader en zoon fietsen van het Franse merk Moustache, dat high end E-bikes aanbiedt. Deze zijn maar bij enkele Nederlandse dealers te vinden. De merken Conway en Victoria hebben een uitgebreid programma en zijn als het ware familie van elkaar. Ze komen namelijk vanuit dezelfde Duitse leverancier.

Ook Velo de Ville en Azor zitten in het assortiment. Deze tweewielers kunnen samengesteld worden op basis van persoonlijke wensen en sluiten daarom volledig aan op de eisen van de klant. BSP is een Nederlands merk dat E-bikes en reguliere fietsen produceert die, dankzij de voordragers, erg geschikt zijn voor transport. Tenslotte wordt een van de grootste merken ter wereld, Merida, in de winkel verkocht. Hier vallen zowel E-bikes als racefietsen en mountainbikes onder.

Even anders
Dat het 25-jarige jubileum nu niet groots gevierd kan worden, vinden Wil en Robert jammer. Op het moment is het niet verstandig om veel aanloop te creëren, dus een feest zit er even niet in. Daarnaast zijn leuke acties, vanwege de lage hoeveelheid levering vanuit fabrikanten, ook niet mogelijk. “Dat hadden we graag anders gezien. Ons 20-jarig jubileum was namelijk erg feestelijk. Dat wilden we dit jaar hetzelfde doen.” Toch blijven Wil en Robert positief. Ze zijn zich ervan bewust dat ze de viering moeten verzetten, maar Wil oppert hierbij al een alternatief. “Wanneer mogelijk, kunnen we het wellicht in het voorjaar van 2022 inhalen, tijdens het 26-jarige bestaan van de winkel.”

Tot die tijd houden de eigenaren het feest voor zichzelf. Dat is overigens geen enkel probleem, want de mannen genieten van alles wat ze doen. Zo vertelt Robert dat de afwisseling het werk zo leuk maakt. “Omdat we beide eigenaar zijn, houden we ons allebei bezig met zowel de inkoop als verkoop en daarnaast zijn we veel in contact met de klanten.” Wil voegt hier nog aan toe: “De ene dag sta je met vieze handen en de andere dag spreek je met een fietsliefhebber. Het varieert enorm.”

Daarnaast komt het goed uit dat de mannen graag samenwerken. “Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en dat vult elkaar goed aan. De samenwerking verloopt daardoor prima,” aldus Robert.

De komende 25 jaar
Aangezien Wil 64 jaar is, zal hij over drie jaar met pensioen gaan. Hij geeft echter aan dat hij heus niet van het ene op het andere moment zal stoppen. Hij belooft daarom ook om geregeld bij te blijven springen. Toch is het vanaf dan de bedoeling dat Robert het bedrijf volledig op zich zal nemen, terwijl hij op zoek gaat naar nieuw personeel. “We kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar wie weet zullen er ooit opnieuw familieleden bij het bedrijf aansluiten.”

Het doel van de twee eigenaren is het goed vooruit helpen van de klanten, zodat zij met de juiste fiets naar buiten stappen. Daarnaast geeft Wil aan dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat je zelf op een tevreden manier werkt. “Dat zorgt ervoor dat je lekker door blijft gaan. Die motivatie en interesse zit er bij ons wel in. Het bedrijf is echt een onderdeel van ons leven geworden.”Bron: Regio krant Thuis in Best
thuisin.online


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Goede fietsvoornemens voor 2024?

Ook dit jaar heeft 43% van de Nederlanders goede voornemens gesteld. Of het nu gaat om gezondheid, geluk of avontuur, fietsen kan een geweldige manier zijn om deze doelen te bereiken. Ben je op zoek naar inspiratie om meer te fietsen in 2024, lees dan vooral verder. Wij delen 5 tips om gemakkelijker en vaker de fiets te pakken én er ook nog plezier aan te beleven.

Zó help je jouw e-bike(accu) de winter door!

Nu er weer een serieus koufront is, is het goed om verstandig met de accu van de e-bike om te gaan. Want je laat je elektrische fiets(accu) toch niet in de kou staan?

8 tips voor winteronderhoud van je fiets

Het is winter en dat betekent dat het tijd is om je fiets winterklaar te maken! Of je nu een fervent fietser bent of je fiets slechts af en toe gebruikt, de koude maanden kunnen zorgen voor extra slijtage en schade aan je geliefde tweewieler. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige tips die je kunt volgen om je fiets in topconditie te houden tijdens de wintermaanden.

Beste fietsverlichting!

Wist je dat 20% van alle fietsongelukken gebeuren in het donker? Wanneer je ’s avonds of ’s nachts gaat fietsen is het belangrijk dat je fiets goed verlicht is. Maar hoe weet je of jouw fiets wel goed verlicht is? In dit artikel lees je hoe je de beste fietsverlichting kiest en waar je op moet letten.

Veilig fietsen in het donker. Alles over fietsverlichting

Het is herfst. De dagen worden korter, de schemer valt eerder in dus… de kans dat je vaker in het donker fietst wordt steeds groter. Afgelopen maanden heb je er misschien niet naar omgekeken, maar: is jouw fiets wel goed verlicht? Jaarlijks raakt één op de vijf fietsers betrokken bij een ongeluk in het donker, vaak door het ontbreken van een goed werkend fietslicht. In dit artikel ontdek je waarom het zo belangrijk is om je fietsverlichting AAN te zetten in het donker, hoe het ook alweer zit met de regels voor fietsverlichting en wat je nog meer kunt doen om op te vallen in het donker.

Nieuw model: Moustache J

Het begon allemaal uit een droom... We droomden van een fiets zo eenvoudig en mooi als eenvoudig en aangenaam voor het gebruik, een fiets waarvan de vorm gewoon de functie uitdrukt.

GASGAS ebikes

E-mobiliteit is een gebied waarop een aantal motorfietsfabrikanten zich de afgelopen jaren op hebben gespecialiseerd. De modellenreeks van GASGAS zet een behoorlijke stap met zoveel modellen die zijn ontworpen om een ​​breed scala aan rijders te bereiken, van serieuze downhillers tot trailrijders en zelfs trekking ebikes.

Husqvarna Bicycles

Husqvarna heeft een groot aanbod e-bikes in haar assortiment. Fietsen die geschikt zijn voor het alledaagse woon-werkverkeer tot fietsen welke geschikt zijn voor de meest extreme omstandigheden.

Een langer leven voor je fietsaccu

De fietsaccu is een onmisbaar onderdeel voor een elektrische fiets. Helaas gaat de fietsaccu minder lang mee dan de e-bike zelf. Omdat het vervangen van een fietsaccu een dure grap is, probeer je natuurlijk om deze zo lang mogelijk in optimale conditie te houden. Hierbij een aantal handige tips om je fietsaccu langer te kunnen gebruiken.

De juiste fietshelm kopen

Hoewel het gebruik van een helm in Nederland niet verplicht is, raakt de helm wel steeds meer ingeburgerd. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een helm? Het belangrijkste is dat een helm lekker zit. Je hebt helmen in verschillende vormen en maten. Probeer een helm dus eerst even uit.

Tweede slot verplicht - ENRA verzekering

Het nieuwe seizoen begint met wijzigingen van de producten van ENRA. Lees hieronder de belangrijkste wijzigingen.

Ga ook voor een fiets met riemaandrijving!

Wie op zoek gaat naar een nieuwe e-bike komt al snel de term ‘beltdrive’ tegen. Het is een van de vele mooie technische ontwikkelingen van de fiets. Eenvoudig gezegd betekent beltdrive niets anders dan riemaandrijving. Maar wat is het precies en wat zijn de voor- en nadelen? Kortom, wat heb je eraan?

Handleidingen Bosch Displays

osch eBike-displays bieden voor elke behoefte een passende begeleider – van de minimalistische bedieningseenheid tot de alles-in-één boordcomputer en de smartphone-oplossing op het stuur. Om de verschillende displays te kunnen vergelijken en de beste persoonlijke keuze te maken, is het nuttig om onderscheid te maken tussen verbonden en niet-verbonden displays.

Cadeaupas

Bij ons verkrijgbaar de cadeaupas Leuk om te geven of te krijgen en komt altijd van pas..!!

Volg ons ook op Instagram!

En blijf op de hoogte van de nieuwste fiets trends!

Volg ons op facebook!

Tweewielerservice van Laarhoven is op facebook te vinden!

Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering

Buienradar

Whatsapp

Whatsapp ons