7 redenen waarom fietsen in de lente zo fijn is!

De lente is in aantocht en dat betekent dat het tijd is om de fiets uit de schuur te halen en op avontuur te gaan. Er zijn talloze redenen waarom de lente het perfecte seizoen is voor een fietstocht. Hier zijn zeven redenen om je te overtuigen:


7 redenen waarom fietsen in de lente zo fijn is!


#1. Aangename temperaturen
De koude wintermaanden zijn voorbij en de milde lentetemperaturen maken het fietsen veel comfortabeler. Niet te warm, niet te koud - gewoon perfect.

#2. Prachtige natuur
De natuur komt tot leven in de lente. Bomen krijgen weer bladeren, bloemen bloeien en de velden worden groener. Een fietstocht in de lente biedt een prachtig uitzicht op al dit moois.

#3. Langere dagen
Met de dagen die langer worden, heb je meer tijd om van je fietstocht te genieten. Je kunt 's avonds na het werk nog een ritje maken en genieten van het laatste daglicht.

#4. Minder regen
In vergelijking met de herfst is er over het algemeen minder regen in de lente. Dit betekent dat je minder kans hebt om nat te worden tijdens je fietstocht en meer kunt genieten van de frisse lucht.

#5. Vogelgezang
De lente is het seizoen van vogelgezang. Tijdens je fietstocht kun je genieten van het vrolijke getjilp van vogels die terugkeren uit hun winterverblijf.

#6. Minder pollen
Hoewel sommige mensen last hebben van hooikoorts in de lente (veelal door pollen van bomen), zijn de pollenconcentraties over het algemeen lager dan in de zomer. Dit maakt het fietsen voor veel mensen aangenamer.

#7. Veel vrije dagen
In april en mei hebben we extra veel vrije dagen. Pasen, Hemelvaart en Pinksteren, allemaal perfecte dagen voor een extra fietstocht. Het kan soms wat drukker zijn op de fietspaden op deze dagen – vooral bij mooi weer – dus vertrek vroeg of verken minder populaire wegen.

3 tips voor prachtige fietsroutes in de Lente

  • De Bollenstreek, Zuid-Holland: In de lente staat de beroemde Bollenstreek in Zuid-Holland in volle bloei. Fiets langs kleurrijke velden met tulpen, hyacinten en narcissen voor een onvergetelijke ervaring. Begin je tocht bijvoorbeeld in Lisse en volg de schilderachtige routes door Noordwijk, Hillegom en andere pittoreske dorpjes.
  • Veluwe, Gelderland: Ontdek de prachtige natuur van de Veluwe per fiets in de lente. Met uitgestrekte bossen, heidevelden en stuifzandgebieden is de Veluwe een ideale bestemming voor een lentefietstocht. Verken de vele fietspaden en routes die door dit adembenemende landschap slingeren en geniet van de rust en ruimte.
  • Giethoorn en de Weerribben, Overijssel: Fiets door het betoverende landschap van Giethoorn en de Weerribben in Overijssel. Ontdek de charmante waterdorpen, kronkelende grachten en uitgestrekte rietlanden tijdens een ontspannen fietstocht. Huur een fiets in Giethoorn en verken de omgeving op je eigen tempo, terwijl je geniet van de serene schoonheid van dit unieke stukje Nederland.

Het is duidelijk dat de lente het ideale seizoen is om ons eigen land te verkennen per fiets. Dus pak je fiets en ga op pad om te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft in dit kleurrijke seizoen. Veel plezier!


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Dag van de fietshelm!

10 april 2024 is de derde editie van de Dag van de Fietshelm. Een dag die in het leven geroepen is om aandacht te vragen voor het belang van het dragen van een fietshelm. Artsen, organisaties en stichtingen hebben de handen ineen geslagen om ook op de overige dagen het fietshelmgebruik te stimuleren.

Nieuw model: Moustache J

Het begon allemaal uit een droom... We droomden van een fiets zo eenvoudig en mooi als eenvoudig en aangenaam voor het gebruik, een fiets waarvan de vorm gewoon de functie uitdrukt.

Beste fietsverlichting!

Wist je dat 20% van alle fietsongelukken gebeuren in het donker? Wanneer je ’s avonds of ’s nachts gaat fietsen is het belangrijk dat je fiets goed verlicht is. Maar hoe weet je of jouw fiets wel goed verlicht is? In dit artikel lees je hoe je de beste fietsverlichting kiest en waar je op moet letten.

Veilig fietsen in het donker. Alles over fietsverlichting

Het is herfst. De dagen worden korter, de schemer valt eerder in dus… de kans dat je vaker in het donker fietst wordt steeds groter. Afgelopen maanden heb je er misschien niet naar omgekeken, maar: is jouw fiets wel goed verlicht? Jaarlijks raakt één op de vijf fietsers betrokken bij een ongeluk in het donker, vaak door het ontbreken van een goed werkend fietslicht. In dit artikel ontdek je waarom het zo belangrijk is om je fietsverlichting AAN te zetten in het donker, hoe het ook alweer zit met de regels voor fietsverlichting en wat je nog meer kunt doen om op te vallen in het donker.

GASGAS ebikes

E-mobiliteit is een gebied waarop een aantal motorfietsfabrikanten zich de afgelopen jaren op hebben gespecialiseerd. De modellenreeks van GASGAS zet een behoorlijke stap met zoveel modellen die zijn ontworpen om een ​​breed scala aan rijders te bereiken, van serieuze downhillers tot trailrijders en zelfs trekking ebikes.

Husqvarna Bicycles

Husqvarna heeft een groot aanbod e-bikes in haar assortiment. Fietsen die geschikt zijn voor het alledaagse woon-werkverkeer tot fietsen welke geschikt zijn voor de meest extreme omstandigheden.

Een langer leven voor je fietsaccu

De fietsaccu is een onmisbaar onderdeel voor een elektrische fiets. Helaas gaat de fietsaccu minder lang mee dan de e-bike zelf. Omdat het vervangen van een fietsaccu een dure grap is, probeer je natuurlijk om deze zo lang mogelijk in optimale conditie te houden. Hierbij een aantal handige tips om je fietsaccu langer te kunnen gebruiken.

De juiste fietshelm kopen

Hoewel het gebruik van een helm in Nederland niet verplicht is, raakt de helm wel steeds meer ingeburgerd. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een helm? Het belangrijkste is dat een helm lekker zit. Je hebt helmen in verschillende vormen en maten. Probeer een helm dus eerst even uit.

Ga ook voor een fiets met riemaandrijving!

Wie op zoek gaat naar een nieuwe e-bike komt al snel de term ‘beltdrive’ tegen. Het is een van de vele mooie technische ontwikkelingen van de fiets. Eenvoudig gezegd betekent beltdrive niets anders dan riemaandrijving. Maar wat is het precies en wat zijn de voor- en nadelen? Kortom, wat heb je eraan?

Handleidingen Bosch Displays

osch eBike-displays bieden voor elke behoefte een passende begeleider – van de minimalistische bedieningseenheid tot de alles-in-één boordcomputer en de smartphone-oplossing op het stuur. Om de verschillende displays te kunnen vergelijken en de beste persoonlijke keuze te maken, is het nuttig om onderscheid te maken tussen verbonden en niet-verbonden displays.

Cadeaupas

Bij ons verkrijgbaar de cadeaupas Leuk om te geven of te krijgen en komt altijd van pas..!!

Volg ons ook op Instagram!

En blijf op de hoogte van de nieuwste fiets trends!

Volg ons op facebook!

Tweewielerservice van Laarhoven is op facebook te vinden!

Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering

Buienradar

Whatsapp

Whatsapp ons