Ga ook voor een fiets met riemaandrijving!

Wie op zoek gaat naar een nieuwe e-bike komt al snel de term ‘beltdrive’ tegen. Het is een van de vele mooie technische ontwikkelingen van de fiets. Eenvoudig gezegd betekent beltdrive niets anders dan riemaandrijving. Maar wat is het precies en wat zijn de voor- en nadelen? Kortom, wat heb je eraan?


Ga ook voor een fiets met riemaandrijving!


De riemaandrijving is geen aanpassing van de bestaande aandrijving zoals de ketting, maar een compleet nieuw systeem. Het vervangt de traditionele ketting. Heb je een fiets met kettingaandrijving, dan kan je die niet aanpassen voor riemaandrijving. Ben je op zoek naar een nieuwe fiets, dan is er veel te zeggen voor een fiets met riemaandrijving. Lees maar!

De belangrijkste voordelen!

Misschien wel het grootste voordeel van de riemaandrijving is het onderhoud. De riemaandrijving is onderhoudsarm. Bijvoorbeeld het smeren; dat is niet meer nodig. Er zitten namelijk geen rollertjes en lagertjes in de riemaandrijving. Je fietst gewoon lekker door de plassen en de modder als je dat wilt, zonder dat je zorgen hebt over de lagertjes die gesmeerd moeten blijven. En omdat je niet smeert, krijg je ook geen vet en smeer op je kleding en handen.

Een ander voordeel is dat je veel minder vaak hoeft te spannen. Er is nauwelijks rek op de riemaandrijving. En minder rek betekent een extra lange levensduur, tot wel dubbel ten opzichte van een ketting! Nog een voordeel; de riem is stil. Er zijn geen bijgeluiden, geen rammelende ketting in de kettingkast en geen geknars omdat je niet hebt gesmeerd.

En de nadelen dan?

Die zijn er ook, al vallen ze in het niet bij de voordelen. Een riem past bijvoorbeeld niet zomaar op iedere willekeurige fiets. Het frame moet ‘modern’ zijn. En ander onoverkomelijk nadeel is dat de riem uiteindelijk wel slijt, ook al duurt dat veel langer dan bij een ketting. Plus, het vervangen is kostbaarder dan bij een kettingfiets.

Waarom kies je voor een fiets met riemaandrijving?

Los van de voordelen kies je voor een fiets met riemaandrijving als je veel kilometers maakt. Dagelijks woon/werkverkeer bijvoorbeeld of als je regelmatig langere recreatieve tochten in binnen- of buitenland maakt. En als je liever geen onderhoud pleegt aan je fiets is een model met riemaandrijving sowieso een prima aanschaf.

Kom bij ons langs voor meer advies!


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Hoe ga ik goed om met de accu?

Accu's zijn zeer complexe componenten. Als je eenvoudige regels voor bediening, verzorging en transport in acht neemt, heeft dit een positief effect op de levensduur en veiligheid van je accu, zodat je vele jaren van je eBike kunt genieten.

De juiste fietshelm kopen

Hoewel het gebruik van een helm in Nederland niet verplicht is, raakt de helm wel steeds meer ingeburgerd. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een helm? Het belangrijkste is dat een helm lekker zit. Je hebt helmen in verschillende vormen en maten. Probeer een helm dus eerst even uit.

Gebruik een 2e slot!

Voor elektrische fietsen is het gebruik van een tweede slot verplicht om in aanmerking te komen voor een uitkering na diefstal. Dit geldt ook voor niet elektrische fietsen vanaf € 3.500 die bij ons verzekerd worden. De insteekketting telt niet als tweede slot.

Het Smart Systeem van Bosch

Het smart systeem leidt je naar de digitale eBike-toekomst. De eBike Flow-app, de accu, het display, de bedieningseenheid, de drive unit en het Bosch eBike ABS zijn volledig verbonden in het smart systeem. Door regelmatige updates over the air blijven ze altijd up-to-date en worden ze uitgebreid met nieuwe functies. Je kunt alle functies van het smart systeem bedienen via de eBike Flow-app. Of het nu op weg naar het werk is of in het weekend op de trail: met de technisch en visueel nauwkeurig afgestemde onderdelen kun je jouw rijervaring aanpassen en het fietsplezier naar een hoger niveau tillen.

Het e-bike alarm van Bosch

Een e-bike is een flinke investering. Daar ben je zuinig op. Logisch. Dan is het extra vervelend als je e-bike gestolen wordt. Eén onbewaakt moment en zeg maar dag tegen je fiets. Je moet er niet aan denken. Zelfs als je hem netjes afsluit heb je geen garantie dat de fiets niet wordt gejat.

Handleidingen Bosch Displays

osch eBike-displays bieden voor elke behoefte een passende begeleider – van de minimalistische bedieningseenheid tot de alles-in-één boordcomputer en de smartphone-oplossing op het stuur. Om de verschillende displays te kunnen vergelijken en de beste persoonlijke keuze te maken, is het nuttig om onderscheid te maken tussen verbonden en niet-verbonden displays.

Cadeaupas

Bij ons verkrijgbaar de cadeaupas Leuk om te geven of te krijgen en komt altijd van pas..!!

Volg ons ook op Instagram!

En blijf op de hoogte van de nieuwste fiets trends!

Volg ons op facebook!

Tweewielerservice van Laarhoven is op facebook te vinden!

Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering

Buienradar

Whatsapp

Whatsapp ons