Goede fietsvoornemens voor 2024?

Ook dit jaar heeft 43% van de Nederlanders goede voornemens gesteld. Of het nu gaat om gezondheid, geluk of avontuur, fietsen kan een geweldige manier zijn om deze doelen te bereiken. Ben je op zoek naar inspiratie om meer te fietsen in 2024, lees dan vooral verder. Wij delen 5 tips om gemakkelijker en vaker de fiets te pakken én er ook nog plezier aan te beleven.


Goede fietsvoornemens voor 2024?


1. Dagelijks woon-werkverkeer met de fiets
Een van de meest duurzame en gezonde manieren om naar het werk te gaan, is door te fietsen. Stel jezelf ten doel om minstens één of twee dagen per week naar je werk te fietsen. Niet alleen verminder je zo je CO2-voetafdruk, maar je krijgt ook de dagelijkse lichaamsbeweging die je nodig hebt. Een beetje regen is geen excuus, want met een fijn regenpak kom je ook lekker droog aan. Extra tip: plan je route, want de kans is groot dat je niet dezelfde weg kunt fietsen als met de auto.


2. Ontdek nieuwe fietsroutes
Fiets je al regelmatig, maar haal je niet meer zoveel plezier uit je vaste routes? Waarom zou je dit jaar niet eens iets nieuws proberen? Verken nieuwe fietsroutes in je omgeving, of plan een weekendje weg om een andere stad of regio per fiets te verkennen. Het ontdekken van nieuwe wegen en landschappen kan een verfrissende ervaring zijn en je inspireren om vaker met de fiets op pad te gaan.


3. Fietsen voor het goede doel
Zet je passie voor fietsen in om anderen te helpen door deel te nemen aan een fietsrit voor het goede doel. Of het nu gaat om geld inzamelen voor kankeronderzoek, zoals de bekende Alpe d’huZes, het ondersteunen van lokale gemeenschapsprojecten of het bevorderen van milieubehoud, er zijn talloze liefdadigheidsevenementen die je kunt steunen door mee te doen en sponsorgeld in te zamelen. Met een doel in gedachte wordt het trainen voor deze prestatie ook een stuk leuker en gemakkelijker om vol te houden.

4. Verbeter je fietsvaardighede
Of je nu een beginnende fietser bent of al jaren op de fiets zit, er is altijd ruimte voor verbetering. Overweeg om een fietsvaardigheidscursus te volgen om je techniek te verbeteren, je zelfvertrouwen te vergroten en veiliger op de weg te rijden. Of leer nieuwe trucjes en vaardigheden, zoals het repareren van een lekke band of het uitvoeren van eenvoudig onderhoud aan je fiets. Hoe meer je bezig bent met je fiets, hoe leuker het is en blijft.


5. Maak tijd voor ontspannen fietstochten
Het is ook belangrijk om tijd vrij te maken voor ontspannen fietstochten. Neem de tijd om te genieten van rustige ritjes door de natuur, alleen of met vrienden en familie. Lekker fietsen door de bossen, langs de kust of door de stad van terrasje naar terrasje, als het maar ontspant.


Dus, pak je fiets!
Het stellen van goede fietsvoornemens voor 2024 kan een geweldige manier zijn om jezelf uit te dagen, gezonder te leven en meer plezier te beleven aan het fietsen. Of je nu kiest voor dagelijks woon-werkverkeer, het verkennen van nieuwe fietsroutes, het deelnemen aan liefdadigheidsevenementen of het verbeteren van je fietsvaardigheden, er zijn talloze manieren om het fietsen een vast onderdeel te maken van je leven in het nieuwe jaar. Dus pak je fiets, stel je doelen en ga op weg naar een gezonder en actiever 2024!


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Zó help je jouw e-bike(accu) de winter door!

Nu er weer een serieus koufront is, is het goed om verstandig met de accu van de e-bike om te gaan. Want je laat je elektrische fiets(accu) toch niet in de kou staan?

8 tips voor winteronderhoud van je fiets

Het is winter en dat betekent dat het tijd is om je fiets winterklaar te maken! Of je nu een fervent fietser bent of je fiets slechts af en toe gebruikt, de koude maanden kunnen zorgen voor extra slijtage en schade aan je geliefde tweewieler. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige tips die je kunt volgen om je fiets in topconditie te houden tijdens de wintermaanden.

Beste fietsverlichting!

Wist je dat 20% van alle fietsongelukken gebeuren in het donker? Wanneer je ’s avonds of ’s nachts gaat fietsen is het belangrijk dat je fiets goed verlicht is. Maar hoe weet je of jouw fiets wel goed verlicht is? In dit artikel lees je hoe je de beste fietsverlichting kiest en waar je op moet letten.

Veilig fietsen in het donker. Alles over fietsverlichting

Het is herfst. De dagen worden korter, de schemer valt eerder in dus… de kans dat je vaker in het donker fietst wordt steeds groter. Afgelopen maanden heb je er misschien niet naar omgekeken, maar: is jouw fiets wel goed verlicht? Jaarlijks raakt één op de vijf fietsers betrokken bij een ongeluk in het donker, vaak door het ontbreken van een goed werkend fietslicht. In dit artikel ontdek je waarom het zo belangrijk is om je fietsverlichting AAN te zetten in het donker, hoe het ook alweer zit met de regels voor fietsverlichting en wat je nog meer kunt doen om op te vallen in het donker.

Nieuw model: Moustache J

Het begon allemaal uit een droom... We droomden van een fiets zo eenvoudig en mooi als eenvoudig en aangenaam voor het gebruik, een fiets waarvan de vorm gewoon de functie uitdrukt.

GASGAS ebikes

E-mobiliteit is een gebied waarop een aantal motorfietsfabrikanten zich de afgelopen jaren op hebben gespecialiseerd. De modellenreeks van GASGAS zet een behoorlijke stap met zoveel modellen die zijn ontworpen om een ​​breed scala aan rijders te bereiken, van serieuze downhillers tot trailrijders en zelfs trekking ebikes.

Husqvarna Bicycles

Husqvarna heeft een groot aanbod e-bikes in haar assortiment. Fietsen die geschikt zijn voor het alledaagse woon-werkverkeer tot fietsen welke geschikt zijn voor de meest extreme omstandigheden.

Een langer leven voor je fietsaccu

De fietsaccu is een onmisbaar onderdeel voor een elektrische fiets. Helaas gaat de fietsaccu minder lang mee dan de e-bike zelf. Omdat het vervangen van een fietsaccu een dure grap is, probeer je natuurlijk om deze zo lang mogelijk in optimale conditie te houden. Hierbij een aantal handige tips om je fietsaccu langer te kunnen gebruiken.

De juiste fietshelm kopen

Hoewel het gebruik van een helm in Nederland niet verplicht is, raakt de helm wel steeds meer ingeburgerd. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een helm? Het belangrijkste is dat een helm lekker zit. Je hebt helmen in verschillende vormen en maten. Probeer een helm dus eerst even uit.

Tweede slot verplicht - ENRA verzekering

Het nieuwe seizoen begint met wijzigingen van de producten van ENRA. Lees hieronder de belangrijkste wijzigingen.

Ga ook voor een fiets met riemaandrijving!

Wie op zoek gaat naar een nieuwe e-bike komt al snel de term ‘beltdrive’ tegen. Het is een van de vele mooie technische ontwikkelingen van de fiets. Eenvoudig gezegd betekent beltdrive niets anders dan riemaandrijving. Maar wat is het precies en wat zijn de voor- en nadelen? Kortom, wat heb je eraan?

Handleidingen Bosch Displays

osch eBike-displays bieden voor elke behoefte een passende begeleider – van de minimalistische bedieningseenheid tot de alles-in-één boordcomputer en de smartphone-oplossing op het stuur. Om de verschillende displays te kunnen vergelijken en de beste persoonlijke keuze te maken, is het nuttig om onderscheid te maken tussen verbonden en niet-verbonden displays.

Cadeaupas

Bij ons verkrijgbaar de cadeaupas Leuk om te geven of te krijgen en komt altijd van pas..!!

1 April 2021 ons 25-jarig jubileum: geen viering, maar wel feest!

Tweewielerservice van Laarhoven in Best bestaat in April maand 25 jaar. Helaas is het feest vanwege corona uitgesteld, maar de twee eigenaren Wil en Robert van Laarhoven kijken alsnog vol trots terug op hun samenwerking van de afgelopen jaren.

Volg ons ook op Instagram!

En blijf op de hoogte van de nieuwste fiets trends!

Volg ons op facebook!

Tweewielerservice van Laarhoven is op facebook te vinden!

Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering

Buienradar

Whatsapp

Whatsapp ons