Wist je dat?

Nostalgie bij van Laarhoven:

Mijn vader (Wil) en mijn opa (Robert) maakte rond 1950 een uitstapje met zijn klanten naar rijwielen en motoren fabriek Sparta. Dit heeft hij vastgelegd in de volgende video.
Vanaf 0:44 sec. tot 13:18 min/sec speelt de video af met A. van Laarhoven bij zijn fietsenwinkel in de hoofdstraat van Best. (ter hoogte waar nu Huub mannenmode in gevestigd) Daar vertrok hij met een volle bus.


 


Een Riksja voor Best!
Geleverd door ons en mede mogelijk gemaakt door:
De fietsersbond
Fietsen alle jaren
En Avondje uit

1 september 2017 geeft de burgemeester het officiele startsein, en kan de Kanidas er echt gebruik van gaan maken!! Als je fiets niet aan de volgende eisen voldoet, dat je kans hebt op boetes!!

Geen trapreflectie: € 30,-
Geen wielreflectie: € 30,-
Ondeugdelijke rode retroreflectoren: € 30,-
Ondeugdelijke verlichting: € 45,-
Ondeugdelijk bevestigde trappers: € 85,-
Ondeugdelijke fietsbel: € 30,-
Ondeugdelijke remmen: € 45,-
Ondeugdelijke stuurinrichting: € 85,-
Slechte staat van het frame: € 45,-

En terwijl bij ons een servicebeurt maar € 59,50 kost.


Wij zijn te vinden in de telefoongids/goudengids onder de letter T van Tweewielerservice.


Wat je nog niet wist over Nederland fietsland

Dat Nederland een fietsland is, dat weten we natuurlijk allang. Sterker nog, dat is over bijna heel de wereld wel bekend. Van een ontspannen fietstochtje door de bossen, in pak op de fiets naar je werk tot je kinderen uit school halen op de fiets. Hoe typisch Nederlands fietsen is, blijkt uit de cijfers.

Wist u dat we meer fietsen hebben dan inwoners?

In totaal zijn er in Nederland bijna 23 miljoen fietsen. Dat betekent dat er meer fietsen zijn dan inwoners. En wist je dat er tijdens de spits meer fietsers dan auto’s op de weg zijn? Op de fiets sta je niet in de file en heb je geen parkeerprobleem. 

Wist u dat we samen meer dan 15 miljard kilometer per jaar fietsen?

Het is dus niet vreemd dat Nederland over heel de wereld bekendstaat als fietsland. Vooral Zuid-Hollanders zijn echte fietsers met meer dan 2,5 miljard fietskilometers per jaar. Terwijl Zeeuwen en Flevolanders de minst fanatieke fietsers van ons land zijn. Natuurlijk, uitzonderingen daargelaten. In Zeeland fietsen we jaarlijks 0,3 miljard kilometer en in Flevoland 0,2 miljard.

Wist u dat we fietsen gemiddeld 888 kilometer per persoon per jaar?  

We fietsen voor ons plezier, maar ook om van A naar B te komen. Daar leent de Nederlandse infrastructuur zich natuurlijk perfect voor. En met nieuwe technieken zoals elektrische fietsen wordt een fietstocht voor steeds meer mensen makkelijk. De top 5 redenen waarom we fietsen:

Om te ontspannen tijdens een recreatieve fietstocht of als sport.
Om op je werk te komen, en weer thuis.
Om zelf naar school te fietsen. En om je kinderen naar school ofde  kinderdagopvang te brengen of ze daar weer op te halen.
Om even snel boodschappen te doen.
Om langs te gaan bij vrienden of familie.
Als warming-up voor de sportschool of naar een drankje/hapje bij de plaatselijke horeca.

Wist u dat gelderland en noord-brabant dé provincies zijn om te fietsen?

…als je kijkt naar het aantal fietspaden tenminste. In Gelderland en Noord-Brabant ligt maar liefst 5.000 kilometer aan fietspaden. Zuid-Holland volgt op de derde plaats met 4.800 kilometer. Al moet gezegd worden dat de laatste meting alweer een paar jaar terug was. Grote kans dat er in de tussentijd alleen maar meer kilometers zijn bijgekomen.

Bronnen: CBS, RAI vereniging, Fietsersbond.TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering

Buienradar

Whatsapp

Whatsapp ons